Organizator

26-28 WRZEŚNIA 2022

warsztaty dla szefów kuchni

TARGI POLAGRA W POZNANIU

ZGŁOŚ SIĘ

CHEFS ACADEMY 2022

Zapraszamy na profesjonalne warsztaty ze znakomitymi szefami kuchni. Będzie profesjonalnie, konkretnie i… różnorodnie! Każdego dnia będziesz mógł gotować pod okiem innego Chefa – to Ty wybierasz, w którym warsztacie chcesz wziąć udział.

Podczas Chefs Academy w Poznaniu:

Poznasz filozofię gotowania znakomitych szefów kuchni.

Przyrządzisz dwa dania zgodne z tematyką wybranego warsztatu.

Przygotujemy dla Ciebie profesjonalne stanowisko pracy.

Odkryjesz nowe techniki kulinarne, zdobędziesz cenną wiedzę oraz kontakty.

Dowiesz się, jak wybierać produkty najlepszej jakości

Zdobędziesz certyfikat ukończenia szkolenia i przepis.

Otrzymasz bilet wstępu na Targi POLAGRA 2022.

PROGRAM CHEFS ACADEMY

I dzień – 26.09.2022

WARSZTATY KULINARNE
– KUCHNIA WŁOSKA

Prowadzący Ernest Jagodziński

Szef kuchni Autentyk – kuchnia i ludzie,
oraz Chef’s Table

Od zawsze wiedział, co chce robić w życiu – tworzyć. Spośród wszystkich kreatywnych dziedzin wybrał właśnie kuchnię. W codziennej pracy najbardziej ceni wolność twórczą i zadowolenie gości. Swoje pierwsze, gastronomiczne kroki stawiał w Restauracji 99. Tamten czas wspomina przede wszystkim jako przygodę, podczas której poznał nie tylko swój zawód, ale i wyjątkowych ludzi. Następnie trafił do Restauracji Sens i w końcu warszawskiego The WestinWarsaw. To tam, po raz pierwszy zdobył tytuł– zastępcy chef’a kuchni. W 2005 wygrywa Martell – konkurs kulinarny młodych talentów. Kolejnym przystankiem i odważnym zawodowym krokiem było przeniesienie się do Poznania, gdzie podjął się zbudowania nowego miejsca w obcym mieście jakim była Restauracja Cucina a co okazało się być początkiem wielkiej przygody. Szef Jutra 2017 wg prestiżowego przewodnika Gault&Millau Polska. Co jest dla niego najważniejsze? Rodzina, ale również współpracownicy, których lubi nazywać podopiecznymi. Chce dawać innym, to co ma w sobie najlepsze. 16 czerwca 2016r. został oficjalnym i pierwszym w Polsce Chefem Ambasadorem Drużyna Szpiku. Oraz Ambasadorem firmy Koppertcress na Polskę. Sam uczył się od najlepszych i takich też podziwia. Jego kulinarne autorytety to m.in. Tetsuya Wakuda, Alain Ducasse i Charlie Trotter. Gotowanie jest dla niego połączeniem filozofii, psychologii i zabawy. Najchętniej zrezygnowałby z tworzenia menu, zdając się na nastrój chwili, dostępność składników i dziecięcą spontaniczność w odkrywaniu smaków i kształtów.

II dzień – 27.09.2022

WARSZATY KULINARNE
– RYBY I OWOCE MORZA

Prowadzący Rafał Koziorzemski

Szef kuchni w Fisherman – finest food & wine
Kucharz, rzemieślnik z zasadami i charakterem, wielką determinacją i poświęceniem. Laureat światowego konkursu The Best Chef Rasing Star Awards 2017 jak i również zwycięzca International CHEF Culinary Cup 2018, ambasador kampanii roślinnie jemy. Jego kulinarna przygoda rozpoczęła się, kiedy miał zaledwie 17 lat, pracował w restauracjach i hotelach w kraju i zagranicą, jego kunszt kulinarny doceniają artyści malarze tacy jak Zora Mann czy też znany i ceniony artysta Pedro Martin Rojo. Specjalizuje się w kuchni lokalnej, uwielbia nietuźnkowe, zaskakujące, kontrowersyjne połączenia smakowe i pracę z owocami morza, fascynuje się dzikimi ziołami, które zbierając w lesie przenosi do swojej kuchni. Rafał to utalentowany kucharz, jego upór, poświęcenie, pasja zdecydowanie dążą do ciągłej doskonałości w jego kuchni, która przekłada się na jego dania. Jest zwolennikiem kuchni tradycyjnej z nowoczesnymi akcentami i uwielbia wdrążać nowe techniki gotowania. Obecnie właściciel i szef kuchni Fisherman – finest food & wine.

III dzień – 28.09.2022

WARSZTATY KULINARNE
– SZTUKA MIĘSA

Prowadzący Tomasz Purol

Szef kuchni w White Marlin
Posiada bogate doświadczenie zawodowe, które zdobywał od 20 lat w różnych miejscach w Polsce, m.in. w: Park Hotelu w Poznaniu i Szczecinie, poznańskim Hotelu Brovaria, hotelu Remes w Opalenicy, hotelu Best Western Symfonia w Osjakowie, restauracji Concordia Taste w Poznaniu, poznańskim hotelu Blow UP Hall 5050 i innych. Zwycięzca i laureat wielu prestiżowych konkursów w Polsce i zagranicą. Posiadacz złotego medalu, który zdobył w Drużynowych Mistrzostwach Europy we Włoszech w 2000 roku oraz dwóch brązowych medali występując w Reprezentacji Narodowej na Pucharze Świata w Luksemburgu w 2002 roku oraz na Olimpiadzie Kulinarnej w Erfurcie w 2012 roku. Na małym ekranie Tomek zadebiutował w pięknym stylu zwyciężając V edycję programu TOP CHEF w 2015 roku. W 2016 roku powrócił do telewizji i wystąpił w roli mentora gwiazd w jesiennej odsłonie programu „Top Chef. Gwiazdy od kuchni”. W 2021 roku był szefem kuchni w PiliPili Anna of Zanzibar. Obecnie pełni funkcję szefa kuchni w restauracji White Marlin w Sopocie.

TARGI POLAGRA

Targi POLAGRA to największa ekspozycja promująca żywność, technologie dla branży spożywczej, a także urządzenia i rozwiązania dla sektora HoReCa. Wydarzenie odbędzie się w dniach 26-28 września 2022 na Międzynarodowych Targach Poznańskich.

Międzynarodowe Targi Poznańskie
ul. Głogowska 14
60-734 Poznań

Zgłoszenie

BILET 26.09.2022

599
399 netto
  • bilet wstępu na Chefs Academy i Targi POLAGRA w dniu 26.09.2022
  • imienny certyfikat, potwierdzający udział w szkoleniu

BILET 27.09.2022

599
399 netto
  • bilet wstępu na Chefs Academy i Targi POLAGRA w dniu 27.09.2022
  • imienny certyfikat, potwierdzający udział w szkoleniu

BILET 28.09.2022

599
399 netto
  • bilet wstępu na Chefs Academy i Targi POLAGRA w dniu 28.09.2022
  • imienny certyfikat, potwierdzający udział w szkoleniu

BILET 26-28.09.2022

1199
1000 netto
  • bilet wstępu na Chefs Academy i Targi POLAGRA w dniach 26-28.10.2022
  • imienny certyfikat, potwierdzający udział w szkoleniu
Administratorem Twoich danych osobowych jest BARTOSZ WRÓBLEWSKI KOMPLEKSOWA OBSŁUGA INWESTYCJI. Podane przez Państwa tutaj dane będziemy przetwarzać w celu marketingu towarów i usług sprzedawanych przez naszą firmę. Więcej informacji o tym, w jaki sposób BARTOSZ WRÓBLEWSKI KOMPLEKSOWA OBSŁUGA INWESTYCJI przetwarza dane osobowe znajdziesz tutaj

ZOBACZ RELACJĘ Z CHEFS ACADEMY 2021

fot.: Piotr Piosik / film: Adam Dembiński, Lstage45

Kontakt

Monika Cichowska

Redaktor naczelna

Bartosz Wróblewski

Dyrektor sprzedaży

WARUNKI UCZESTNICTWA:

    1. Warunkiem uczestnictwa w wydarzeniu jest wniesienie opłaty uczestnika.
    2. Płatność na podstawie faktury proforma wystawionej po otrzymaniu zgłoszenia od uczestnika.
    3. Opłata obejmuje:
      • bilet wstępu na wybrany dzień warsztatowy i Targi POLAGRA 2022,
      • imienny certyfikat, potwierdzający udział w szkoleniu.
    4. W przypadku pisemnej rezygnacji z udziału w wydarzeniu do 8 września 2022 r. uczestnik nie poniesie żadnych kosztów. Osoby, które nie odwołają pisemnie swojego udziału do 8 września 2022 r., a nie wezmą udziału w wydarzeniu, zostaną obciążone pełnymi kosztami uczestnictwa na podstawie wystawionej faktury.
    5. Niedokonanie wpłaty nie jest jednoznaczne z rezygnacją z udziału w wydarzeniu.
    6. Składając zamówienie na wydarzenie po terminie możliwej rezygnacji i braku uczestnictwa w wydarzeniu, Organizatorowi przysługuje opłata za wydarzenie w pełnej wysokości.
    7. Zamiast zgłoszonej osoby w wydarzeniu może wziąć udział inny pracownik firmy (należy o tym fakcie poinformować Organizatora wydarzenia).
    8. W przypadku wyczerpania miejsc lub odwołania wydarzenia kwota wpłacona na konto Organizatora zostanie zwrócona w ciągu 7 dni od planowanej daty wydarzenia.
    9. Wpłat należy dokonać na konto wskazane na fakturze proforma.
    10. Organizator zastrzega sobie prawo do zmian w programie wydarzenia.
    11. Uczestnik wyraża zgodę na udział w warsztatach Chefs Academy, które będą fotografowane i nagrywane, a materiały zostaną udostępnione na stronach organizatora.
    12. Zamawiający oświadcza, że jest płatnikiem VAT oraz upoważnia BARTOSZ WRÓBLEWSKI KOMPLEKSOWA OBSŁUGA INWESTYCJI do wystawienia faktury VAT bez swojego podpisu.

Dzień dobry!

Dziękujemy za wyrażenie chęci udziału w Chefs Academy 2022.
Wkrótce skontaktujemy się z Tobą!

Redakcja Restaurant-Management.pl